25. sep. 2015

Okrogla miza Ženske-umetnost-politika in predstavitev nove št. ČKZ na Mestu žensk


V okviru 21. festivala Mesto žensk bo potekala predstavitev nove številke Časopisa za kritiko znanosti, ki obravnava Mesto žensk in zamolčane zgodovine. V bloku, posvečenem dvajsetletni zgodovini festivala, sem objavila esej "Prizorišči vztrajnega upanja". Po predstavitvi sledi okrogla miza Ženske - umetnost - politika

Časopis za kritiko znanosti, domišljijo in novo antropologijo
in
spletni portal spol.si

vabita na
predstavitev številke ČKZ Mesto žensk in okroglo mizo

Ženske – Umetnost – Politika

v sredo, 7. oktobra 2015 ob 14. uri
v Atriju ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

Enaindvajset let Festivala sodobnih umetnosti Mesto žensk sta spremljala procesa regresije delavskih pravic in banalizacije politike. Pogoji za delo v poljih kulture, umetnosti, znanosti so komaj še vzdržni. Državna politika enakosti spolov, ki je Mesto žensk iniciirala preko Urada za žensko politiko, izginja. »Kriza«, najsi bo ekonomska ali begunska, je postala normalno stanje, predvsem pa opravičilo za uvajanje protienakostnih politik.

Če etablirana politika nima razvojne, ekonomske in družbene vizije, ali jo ima progresivni del civilne družbe? Kakšne alternative se ponujajo na križiščih umetnosti, aktivizma in feminizmov? Kako nevladni sektor, neodvisne in avtonomne organizacije ter pobude presegajo reprodukcijo prekarnih odnosov in kako posegajo v prevladujoče politične diskurze?

Razpravljale bodo: 
Tea Hvala
Vlasta Jalušič
Teja Reba
Lilijana Stepančič
Lana Zdravković

Moderirata: 

Nina Kozinc in Iztok Šori

Video in fotografije z dogodka.

Ni komentarjev: