8. mar. 2013

Oddaja Sektor Ž: Veselo praznovanje dneva žensk


Drage feministke, ženske, žene in punce, ki se dnevno soočate s subtilnimi ali vulgarnimi oblikami šovinizma, mizoginih izpadov in diskriminacije na podlagi spola: ekipa Sektorja Ž vam želi veselo, zabavno in ekscesno praznovanje mednarodnega dneva žensk!

Tekste si bomo podložile z glasbo Nataše Muševič oziroma Dot, ki bo danes zvečer v Menzi z globokimi basi pretresla naša telesa. Pregledale bomo dogajanje v okviru Mesta žensk, ki je v minulem tednu priredil gledališko delavnico Herstory of Bra and Knife z mentoricama Neno Močnik in Ano Rokvić-Pinterič. Prebrale bomo javno pismo Barbare Korun z naslovom Ni vse zlato, kar se sveti, v katerem razkriva šovinistično strukturo Društva slovenskih pisateljev.

Sledijo utrinki iz 14. mednarodnega feminističnega in queerovskega festivala Rdeče zore: izsek s predavanja Belme Bećirbašić v klubu Tiffany in izjavo Karmen Špiljak iz kolektiva VE-ZA o interaktivni razstavi Bod’ Moja v Galeriji Alkatraz, iz katere je tudi naslovna ilustracija. Glasbene predahe bomo črpale iz starejšega materiala Wande & Nova deViatorja, ki bosta 4. aprila izdala svoj glasbeni prvenec. Nazadnje pa si bomo jezike obrusile na podelitvi Bodeče Neže, nagrade za najbolj seksistično in mizogino izjavo desetletja.

Oddajo sta pripravili Ida Hiršenfelder in Teja Oblak, posnetek pa bo z zamudo objavljen na spletni strani Radia Študent

Ni komentarjev: