11. mar. 2013

Delavnica Svetovi drugih v KOŽ, 12.-13. marec 2013


Literarna delavnica Borze znanja

Svetovi drugih


12.-13. marec, ob 17.00, Knjižnica Otona Župančiča, računalniška učilnica (1. nadstropje)

Meniš, da »ne znaš pisati«, »nimaš inspiracije« ali »zadostnih izkušenj«? Potem te na delavnici čaka veliko presenečenje, saj bodo vsi ti zadržki odpadli. Za to bo poskrbelo izvrstno trupelce: literarna igra za skupinsko pisanje zgodb, ki so jo razvili nadrealisti.

Vsakdo bo začel pisati svojo zgodbo in jo čez čas podal drugemu udeležencu. Ta jo bo prebral in nadaljeval po lastnem okusu. Zgodbe bodo krožile, dokler ne bomo vsi prispevali svoje pisave k vsem zgodbam. Če nas bo (na primer) šest, bo tako sočasno nastalo šest zgodb.


Delavnica Svetovi drugih, Utrecht, 2012, foto: TH

Na prvem srečanju bomo spoznali literarno igro izvrstno trupelce in brezplačno odprtokodno spletno orodje Booktype, ki je namenjeno skupinskemu pisanju, urejanju in izdajanju knjig v formatih za tisk na zahtevo in e-formatih za večino bralnikov. Večino časa bomo posvetili pisanju zgodb.

Na drugem srečanju bomo prebrali napisano, zgodbe po potrebi uredili in lektorirali, jih izvozili v poljuben format ter objavili na spletu.

Delavnica se imenuje Svetovi drugih, ker je za skupinsko pisanje bolj kot tvoja nadarjenost ali izvirnost pomembno to, da se trudiš razumeti pisanje ljudi, ki čutijo, razmišljajo in živijo drugače od tebe.

Delavnico bo vodila Tea Hvala.

Prijave na tel. št. 01 600 13 20 ali e-naslov: ljubljana@borzaznanja.si

Ni komentarjev: