15. dec. 2016

'Razkorak' na praznovanju treh novih izdaj založbe LBAL v četrtek, 22. decembra 2016, ob 20hZaložba kaset in umetniških fanzinov, Look Back and Laugh, prireja babyshower ob izidu treh novih izdaj!

Praznovali bomo trojno rojstvo: fanzina Am I There? oblikovalke Urške Alič, knjige umetnika Razkorak avtorice Tee Hvale, ter knjige umetnika Ena Ena slikarskega tandema Beli Sladoled.

Urška Alič je grafična oblikovalka in sitotiskarka. Po končanem študiju na NTF v Ljubljani je poleg oblikovanja za naročnike ostala zvesta lastni grafični produkciji, ki jo preizkuša in nadgrajuje skozi različne tiskarske eksperimente. Po kar nekaj nabranih letih prakse v sitotisku v zadnjih dveh letih kot del kolektiva Riso Paradiso aktivno raziskuje risograf tiskarsko tehniko, na podlagi česar je nastal tudi njen zadnji fanzin Am I there?.

Tea Hvala je feministka, piska in avtorica radijskih oddaj. Njena prva fotoknjiga Razkorak gledalko ali gledalca postavlja pred nemogočo nalogo, rekoč: glej in skušaj videti tisto, kar se je izmuznilo objektivu. Knjiga je izšla s podporo Občine Cerkno.

Slikarsko-grafično-risarski duo Beli sladoled sestavljata Miha Perne in Leon Zuodar. Delujeta neprekinjeno že od leta 2005 in sta močno prisotna v slovenskem umetniškem prostoru na področju vizualne in sodobne umetnosti. V svojem ustvarjanju sta preizkusila celo paleto žanrov in formatov, vseskozi pa svoje delovanje beležita skozi izdajanje fanzinov in knjig umetnika. Knjiga Ena Ena je tako zadnji dokument njune produkcije, v kateri sta se umetnika tudi prvič preizkusila v risograf tehniki.

FB dogodek
Spletna stran založbe

Ni komentarjev: