19. mar. 2016

Svetovi drugih v Kinu Šiška


Foto: Robertina Šebjanič
 
Kino Šiška, Komuna, Ljubljana
24. marec 2016, od 16:00 do 20:00
Zine Vitrine delavnica
Svetovi drugih
Delavnica skupinskega ustvarjanja feministične znanstvene fantastike

Na delavnici bomo ustvarili znanstvenofantastični zine, v katerem bomo pozorni na spole in seksualnosti prihodnosti. Zanimala nas bodo žanrska pravila znanstvene fantastike in družbena pravila, ki dandanes odrejajo življenja žensk, moških in vseh ostalih ljudi. Ena in druga bomo kršili z asociativnim in skupnim delom, pri katerem se bomo oprli na literarne in likovne tehnike za kolektivno ustvarjanje: slastno trupelce, kolaž in cut-up.

Na delavnico prinesite gradivo za kolaže (odvečne časopise in revije). Nastala dela bomo objavili v fotokopiranem zinu in razstavili v Kiosku Kina Šiška. Delavnico vodijo Tea Hvala in Small but dangers.

Tea Hvala piše in prevaja; najraje feministično znanstveno fantastiko. Delavnice Svetovi drugih vodi od leta 2008. http://prepih.blogspot.si/p/svetovi-drugih-in-other-worlds.html

V tandemu Small but dangers sodelujeta Mateja Rojc in Simon Hudolin Salči. V svojih slikah, videih, performansih in akcijah izprašujeta vizualne režime v času zasičenosti z medijskimi podobami resničnosti. http://smallbutdangers.cerkno.net/

Delavnica je brezplačna. Število udeleženk_cev je omejeno, prijave sprejemamo do 22. marca na e-naslov: kiosk@kinosiska.si.

Ni komentarjev: