16. maj 2011

Pogovor o fanzinih na festivalu Vrnitev 13. brata

Kolektiv 13. brat se je odločil prekiniti desetletno pavzo, ki je nastopila po zadnji številki fanzina 13. brat. V podobi webzina je ponovno oživel v digitalnem svetu. Ob tem novem začetku smo pripravili družabno poljudnoznanstveni dogodek, katerega namen pa je med drugim tudi zbiranje sredstev za delovanje portala 13. brat. Vstopnina bo namreč v celoti namenjena plačilu stroškov izdelave in vzdrževanja webzina.

Pred koncertom bo ob razstavi fanzinov in fotografij koncertnega dogajanja potekal pogovor nekdanjih ter sedanjih zinmejkerjev o vlogi in pomenu alternativnih medijev nekoč, danes in v prihodnosti. V sproščenem pogovoru bodo sodelovali avtorji in avtorice fanzinov Tea Hvala (Pssst …), Dejan Požegar (Jaywalk), Marko Rusjan (13. brat) in Simon Markič (D'Iks). K pogovoru je seveda vabljeno tudi poslušalstvo.

Za koncertni del prireditve bodo poskrbeli prijatelji 13. brata, ki želijo s svojim nastopom podpreti naše delovanje: sedaj že kultna zagrebška zasedba Analena, s svojim emocionalnim posthardkorom. Družbo jim bodo delali lokalni bendi Real Life Version (melodičen hardkor), Iamdisease (sludge metal hardkor), Hellcrawler (death'n'roll), The Hoax Program (roknrol hardkor) in Haron (alter post metal).

Program:
20.00: Pogovor o fanzinih, webzinih in ostalih medijskih marginalcih (galerija Tir)
21.00: Koncert (velika dvorana)
01.30: DJ Stardust (mala dvorana)
Vstopnina: 5 €

Sobota, 28. maj 2011 ob 20.00, Kulturni center Mostovna, Solkan (pri Novi Gorici, Cesta IX. korpusa 99A)

Ni komentarjev: