4. apr. 2017

Kaj je feministična pedagogika? Predavanje in predstavitev

Kaj je feministična pedagogika?
Fakulteta za družbene vede, 6. in 20. april 2017
xx predavanje in predstavitev


Društvo Mesto žensk aprila gostuje na ljubljanski Fakulteti za družbene vede z javnim predavanjem in predstavitvijo o feministični pedagogiki. Potekala bosta na magistrskem programu Sociologije pri predmetu Družbena organizacija, zasebnost in spol.

Nosilki predmeta, red. prof. dr. Tanji Rener, in predavateljici, doc. dr. Ani Kralj, se zahvaljujemo za vabilo.

Četrtek, 6. april, 12.00 – 14.00, predavalnica 18, FDV
1. del: predavanje
Pedagogika se sprašuje o najustreznejših načinih prenašanja znanja. A kako ga brez bolečin v hrbtu prenašati v časih, ki znanju niso naklonjeni, še najmanj feminističnemu? In kaj nam o smislu poučevanja danes lahko povedo nevedne učiteljice in učitelji, ki podobno kot Jacques Rancière zagovarjajo univerzalno enakost inteligenc?
Tea Hvala bo v svojem predavanju izpostavila teoretsko in praktično delo bell hooks, Paula Freira, Felicity Allen in Annette Krauss.

Četrtek, 20. april, 12.00 – 14.00, predavalnica 18, FDV
2. del: predstavitev
Društvo Mesto žensk je lani začelo s pilotskim programom feminističnega izobraževanja Mesto punc. Z njim želi mlade vseh spolov seznanjati z različnimi vejami feminizma, spodbujati živahne razprave o politični enakosti in tako pripomoči h kritičnemu odnosu mladih do običajnih predstav in predsodkov o spolih.
Urška Jež in Tea Hvala bosta predstavili program Mesto punc, ki trenutno obsega dva sklopa:
·         umetnostno in kulturno vzgojo osnovnošolske mladine v okviru Mednarodnega festivala sodobne umetnosti Mesto žensk, ki poteka vsako leto oktobra;
·         učne ure za dijake_inje oziroma gradivo za srednješolske profesorje_ice, namenjeno izvedbi ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk.
Predstavili bosta tudi tretji sklop, ki je šele v fazi načrtovanja: izobraževalne vsebine, namenjene pedagoškemu osebju.
V organizaciji Mesta žensk, v sodelovanju s FDVjem.

Vabljene_i!
xx  učne ure
xx  Družbena organizacija, zasebnost in spol

Ni komentarjev: