21. maj 2012

Performans Želeli ste, pojejte / Zardeli ste, povejte


V petek, 18. maja 2012, smo The Darling Teesse, Dika na daljavo, Vera Fikfak in Daljinka v Menzi pri koritu s podporo Rdečih zor uspešno - in v živo - zasedle vse slovenske televizijske frekvence s prvim piratskim feminističnim TV programom.

Napoved celotnega dogodka lahko preberete na blogu Rdečih zor. Fotografiral je Peter Atanasov.


Gospa Lada Čoko predstavlja: Pilule proti hujšanju (za pohujšanje)!

"24 kur", sveže novice iz tretje roke. 

Vida Fikfak: STA poroča, da je danes popoldne gospe Rabarbari Seljak iz Šiške soseda podarila sedem sadik kristalke, pet sadik peteršilja in zaplato materine dušice, ki, opozarjamo, ni isto kot timijan. Ko se ji je ga. Rabarbara začela ganjeno zahvaljevati, je soseda odgovorila: "Bejž no, a ne veš, da ti zelenjava ne bo uspela, če se boš zanjo preveč zahvaljevala?" V Semenarni Ljubljana smo samo za vas preverile, če to drži. Povedali so nam, da ta stara zeliščarska modrost drži za podarjeno cvetje, ne za zelenjavo. Zdaj pa se selimo v tujino. Dika?

Dika na daljavo: Globoko iz osrčja Aljaske, iz Inuitske skupnosti, prihaja novica o novem fantastičnem antropološkem odkritju! V tej skupnosti živi ženska po imenu Sermersaq. Sermersaq je tako močna, da lahko drži dvignjen kajak na blazinicah treh prstov. Lahko ubije tjulnja tako, da s pestmi udarja po njegovi glavi. Lahko v trenutku raztrga lisico ali zajca. Nekoč se je pomerila v rokoborbi s Quasordlaunguag, drugo silakinjo, in jo premagala s takšno lahkoto, da ji je rekla: "Uboga Quasordlaunguag, še uši svoje vrste ne moreš premagati!"

Premaga tudi vse moške in potem jim reče: "Kje ste bili, ko so delili jajca?"

Včasih Sermerssuaq vsem v skupnosti razkazuje svoj klitoris. Tako je velik, da ga ne more pokriti niti lisičja koža! Aja, in baje je posvojila že devet otrok!

Sermersaq je za našo televizijo povedala samo: "Ščegi vas gleda!"


Goreče verna prostovoljka 

Dika na daljavo: Ravnokar smo izvedele posebno novico. Združenje ameriških katoličank je izjavilo, da strogo protestirajo proti vojni v Afganistanu. Iz skrivnih virov so izvedele, da je ni sprožila ameriška politika, ampak lezbijke! Skrivne bogate lezbijke so pritisnile na ameriškega predsednika, da je poslal vse mlade moške v vojno. Tam ji bo vojna iztrebila, kemijsko orožje pa jim bo povzročilo impotenco. Ameriške katoličanke izražajo hudo zaskrbljenost zase in za svoje hčerke. Zaklepajo se v hiše, bojijo se ugašati luči in spati, da jih ponoči ne bi napadle čudne, strasti željne lezbijke.

Iz Združenja ameriških lezbijk smo dobile odgovor, da so same še bolj zaskrbljene, saj se je kar 50% lezbične populacije pridružilo vojski in zdaj okupira Afganistan. Ob tem vztrajajo, da se jih ameriške katoličanke nimajo bati, saj jim ne morejo narediti otrok. Lahko pa se zgodi, da bodo prvič v življenju doživele orgazem.

Združenje ameriških katoličank se je zdaj zavilo v molk in tehta morebitne odgovore. O podrobnostih vas bomo obveščali! Bodite z nami!


"Ekonomske prakse modernih mater samohranilk" z The Darling Teesee ...
 
... in dumpster diving (smetiščne plavalne tehnike) z asistentko Vero Fikfak.  



Strokovna rubrika "Kariera in zaposlitev" z Diko na daljavo.


"Nikoli mi ni nihče rekel, da je okej, da izgledam, kakor izgledam ... 
Dokler tega nisem povedala sama sebi."